Om Hadeland andelslandbruk

Hadeland Andelslandbruk ønsker ren og naturlig mat og har knyttet til seg tre gårder som alle ligger i nærheten av Jevnaker sentrum. Jevnaker er ca en times kjøring fra Oslo:

Nordby gård i Jevnaker dyrker grønnsaker og produserer kalvekjøtt og kjøtt fra utegris for andelslandbrket.  Nordby har allsidig drift med skog, korn – og gressproduksjon foruten egen gårdsbarnehage. Her er det dyr av mange slag: Høner, kaniner, lam, storfe og gris. Gården eies og drives av Mari Bjertnæs og Bjørge Endrerud. Les mer her: Nordby gard

Aslaksrud gård i Åsbygda driver økologisk (Debio godkjent) med planteoppal og sau. De produserer økologisk lammekjøtt og skinn, og leverer småplanter til Norby, for andelslandbruket. Aslaksrud er en gård med lange tradisjoner og økologisk drift siden 1992. Gården er Debio godkjent, har eget drivhus for planteoppal og holder pelssau og storfe. Drevet av Anna Müller og Jørgen Ruud sammen med Annas foreldre Synnøve (Tuppen) og Oscar Müller. Les mer her: Aslaksrud gård

Granli småbruk i Jevnaker. Her holder andelslandbrukets 35 høner til som produserer egg til andelshaverne. På Granli dyrker de grønnsaker, frukt og bær til eget bruk og i tillegg til hønene bor det tre hester, to hunder, tre katter og fem mennesker der. Eies og drives av Trond Hvamstad Granli og Karine Kjellberg Granli. Trond er utdannet gartner. Les mer her: Granli småbruk

Hadeland Andelslandbruk er organisert som et samvirke med årsmøtet som øverste organ og Kjernegruppe (styre) som bindeledd mellom andelshaverne og gårdbrukerne. Her kan du påvirke som andelshaver! Andelshaverne er både lokale og fra Osloområdet. Vi møtes på jordet og på gårdene til arbeid og sosiale arrangement som åpningsdag, sommerfest, høstfest, kuslipp, sausesanking, kurs osv. Medvirkningen og de sosiale møtepunktene knytter oss sammen og gir andelshavere mulighet til å forstå bedre hva det vil si å være bonde, hva som skal til for å produsere mat.
Produksjonen vår er vårt felles ansvar.

Vi har drop-punkt i Oslo hvor andelshaverne kan hente grønnsaker, egg og kjøtt gjennom sesongen. Vi har også felles lagring i jordkjeller og frysere.

Grønnsaksandel
Grønnsaker*, urter*, blomster*, osv, fra Nordby gård. Voksne trenger en hel (1) andel og ungdom 10-17 år en halv (0,5) andel, barn under 10 år er gratis. Hel grønnsaksandel: kr 4 300. Dersom du ønsker ferdig høstede grønnsaker kan du betale Høsteservice: kr 150 pr gang.

Kjøttandel utegris
Utegriser* fra Nordby gård. Kjøttet leveres ferdig oppskåret og pakket i månedsskiftet oktober/november. En andel er for 1/4 gris. Andel gris: kr 5 000. Vi slakter av grisene hjemme.

Kjøttandel kalv
Kalver fra Nordby gård. Kjøttet leveres ferdig oppskåret og pakket i februar. En andel er for 1/8 kalv. Andel kalv: kr 4 900.

Kjøttandel lam
Økologisk lam fra Aslaksrud gård. Kjøttet leveres ferdig oppskåret og pakket i månedsskiftet oktober/november. En andel er for et halvt (1/2) lam.
Andel lam: kr 1 600.

Egg
Egg fra Granli Småbruk. Andelshaverne deler på egg fra 35 glade og fornøyde høner fra mai til april. Eggandel: kr 1 900.

Kjøttandel ung ku/kvige
Ung ku fra Nordby gård. Kjøttet leveres ferdig oppskåret og pakket i oktober/november. En andel er 1/8 dyr. Påmeldinger utover 8 andeler vil komme på venteliste, da det er for tidlig å si om det blir flere enn ett dyr i år. NB! Endelig pris på kvige er ikke fastsatt og vil etterfaktureres når endelig pris foreligger! Andel ungku/kvige: kr 4 900.

Høres en hel kjøttandel litt mye ut? Ta kontakt med oss på post@hadelandel.no for å dele en andel med andre. 

Andel i frukt og bær
Granli småbruk har frukt og bær. De inviterer medlemmer i HadelAndel til å ta del i denne produksjonen og i veien videre til saft og syltetøy. En andel består av 5 kg bær/frukt til saft og 3 kg bringebær til syltetøy, det blir 7 flasker saft (á 750 cl) og 7 glass bringebærsyltetøy (à 350 gram).  Andelshaverne er velkomne til å delta i innhøsting og produksjon. Se utfyllende informasjon på vår hjemmeside. Andel frukt & bær: kr 1 500,-. 

*Dyrket/produsert etter økologiske prinsipper

Medlemsavgift
Medlemsavgifter er for andelshavere over 18 år. Den er satt til kr 200 per hele andel og kl 100 per halve andel og vil bidra til samvirkets egenkapital.

En kommentar om “Om Hadeland andelslandbruk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s